В навечерието на коронацията на крал Чарлз Трети в Обединеното кралство започна производството на новите банкноти

...
В навечерието на коронацията на крал Чарлз Трети в Обединеното кралство започна производството на новите банкноти
Коментари Харесай

Какво ще се случи след коронацията на Чарлз Трети

В навечерието на коронацията на крал Чарлз Трети в Обединеното кралство започна производството на новите банкноти от 10 английски лири с портрета на монарха. Ликът на краля ще бъде изобразен на всичките четири банкноти от 5, 10, 20 и 50 лири. Останалата част от настоящия дизайн на парите ще остане същият.

Английската централна банка съобщи, че се чака новите банкноти да влязат в послание доникъде на 2024 година Гражданите на Обединеното кралство ще могат да продължат да употребяват парите със настоящия портрет на кралица Елизабет II, защото новите банкноти последователно ще заменят изхабените и износените. 

Коронацията на Чарлз трети ще се състои на 6 май тази година в Уестминстърското абатство. За церемонията ще бъде употребявано свещено масло, познато още като “свещен елей ”, с което ще бъде помазан монархът. То се подготвя на хиляди километри от Бъкингамския замък - в сърцето на оживения Стар град на Йерусалим. Маслото се прави от маслини, събрани от горичките на Елеонския рид, в манастира " Мария Магдалена " и в манастира " Възнесение Господне ".

 
Това е маслото, което го свързва с това свято място, Гетсиманската градина, където, несъмнено, преди всичко са заровени неговата вуйна и баба му. Но най-много, че това е мястото на началото на страданията на нашия Господ Исус Христос, който е бил предаден и който се е молил горещо преди своите премеждия. Още в Стария завет царете са били помазвани с такова масло, като се стартира от цар Саул, първият цар на евреите израилтяни, от пророка Самуил. Цар Давид също е бил помазан. Така че през всички години от този момент и в Новия завет, царете постоянно са били помазвани със заветен елей, което е знак за слизането на Светия Дух върху тях.
Архимандрит Роман Красовски, началник на Руската църковна задача отвън Русия

След като Чарлз Трети официално стане крал на Великобритания, ще последват още няколко дребни промени за поданиците на короната. Съдържанието на националният химн също ще се промени. Според някои това е незначителна смяна, само че все пак ще е належащо известно време хората да го одобряват. От близо 70 години британците знаят патриотичния текст като: " Бог да пази нашата милостива кралица, да живее нашата милостива кралица ". След като Чарлз трети заеме трона, тази част ще би трябвало да бъде сменена с " милостив крал ". Ликът на Елизабет втора попада и върху пощенските марки, и те също трябва да бъдат сменени. Инициалите на Кралицата са сложени на пощенските кутии, тъй че това също ще би трябвало да се промени. Освен това във всички публични документи обръщението “нейно величество ” ще бъде заменено с “негово величество ”. А тези, които се стремят да приказват " британския език на кралицата ", в този момент ще би трябвало да приказват като Чарлз трети с " британския език на краля ".

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР